Muzikale mogelijkheden

Zoekt je een leuke invulling voor een verenigingsavond of een mooi kerstprogramma? Ik heb verschillende prachtige programma’s passend bij het seizoen of de feesttijd…

Natuur-muziekprogramma

Dit programma bestaat uit muziek, leuke natuurweetjes en prachtige foto’s van het seizoen. In muziek is zo veel uit te drukken: van een springende kikker tot een zingende vogel, dit maakt het programma afwisselend en levendig. Natuurlijk vertel ik ook over het instrument omdat je dat niet zo vaak van dichtbij ziet. Het programma wordt gecompleteerd met de voordracht van zelf geschreven natuurcolumns.

Kerst-muziekprogramma

Kerst en muziek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Mijn kerstprogramma bestaat dan ook uit traditionele kerstmuziek, afgewisseld met mooie harpmuziek. Tussendoor vertel ik over de stukken die ik speel en leuke anekdotes over kerstmuziek. Natuurlijk vertel ik ook over het instrument omdat je dat niet zo vaak van dichtbij ziet. Des gewenst kan ik ook een passend kerstverhaal voordragen.

Lijdenstijd-muziekprogramma

In de Lijdenstijd staan we stil bij wat Christus voor ons heeft gedaan. We lezen met elkaar de Schrift van Lucas die wordt afwisselt en aangevuld met passende harpmuziek, voordrachten en besloten met samenzang. Het programma is intens en een prachtige manier om bepaald te worden bij de genade waarin wij leven. Amazing grace.

Herdenkingsbijeenkomsten

Regelmatig mag ik muzikale medewerking verlenen bij herdenkingsbijeenkomsten. Zorgvuldig gekozen harpmuziek geeft een herdenking een extra dimensie van stilte, troost en ook hoop.

Medewerking kerkdiensten

Harp in een kerkdienst is ook erg mooi. Een passend muzikaal intermezzo, harpmuziek onder een gedicht, samenspel met orgel, een mooi sololied of tegenstem. Er zijn veel manieren om een kerkdienst een feestelijk of bijzonder karakter te geven. Ik streef ernaar de muziek naadloos te laten aansluiten bij de Schriftlezingen en thema van de dienst, zodat de muziek een meerwaarde geeft aan de liturgie.

Samenwerking koren

Samenwerking met koren is altijd leuk, want je kunt eindeloos variëren met harp erbij. Meespelen in de begeleiding met ‘harpie effecten’ als arpeggio’s en glissando’s ; een muzikaal intermezzo van harp en solozang wat contrasteert met de koormuziek; een lied gezamenlijk uitvoeren; achtergrond muziek bij binnenkomst publiek, de mogelijkheden zijn eindeloos.

…Nog meer

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles. Bij begrafenis, trouwen, een project of wat je maar ingedachte hebt, veel is mogelijk en ik denk graag mee.

Koor Saron

Misschien belangstelling voor een koor in jouw kerkdienst? Ik sta al jaren lang als enthousiast dirigente voor koor Saron in Elburg. Bekijk de website: koorsaron.nl

Contact

    Godsbosnimf.nl